Страници

1.03.2011 г.

Най-безболезнената и лесна "диета"

Гласувайте за нас в bgtop.net

Голяма част от хората имат проблеми с наднорменото тегло, така че се опитват с най-различни диети да се върнат на "нормалното". Освен основното правило - не прекалявайте с храната, ви носим още пет съвета, които със сигурност ще ви помогнат в стопяването на килограмите.

Най-безболезнената и лесна "диета" е метод за намаляване на калориите. С намаляването на приема на калории с 500, може седмично да загуби около половин килограм, което е умерен и здравословен начин на отслабване.

1. Прескочете всичко което слагате в кафето / намалете захарта

Кафето с много мляко или сметана, може да съдържа до 600 калории, а късо експрес има само 30. Преминете на черно кафе.

2. Не яжте пред телевизора

Хората, които ядат пред телевизора средно приемат 288 калории повече от хората, които ядат на масата. Отпуснете се и се наслаждавайте на храната без факторите, които ви пречат.

3. Намалете консумацията на сокове и подсладени напитки

Половин литър напитка безалкохолно има между 270 и 300 калории, а чаша чай до 180 калории. Соковете, колкото е възможно по-често замествайте с вода,подсладените напитки налете на минимум. Ще приемате 400 калории по-малко.

4. Използвайте малки чинии

В по-малки чинии ще изядете средно 20 до 25 процента по-малко храна, отколкото в по-големи, а няма да останете гладни. Защо да не опитате?

5. Спете достатъчно

Лицата, които нямат достатъчно сън имат недостиг на енергия и се опитват да компенсират с храна. Освен това по-малко сън увеличава производството на хормона грелин, а по-голямото ниво на този хормон намалява използването на енергия и увеличава чувството за глад.

izvestni.info

Няма коментари: