Страници

11.01.2011 г.

Лионел Меси получи приза "Златна топка"

След като миналата година Лионел Меси получи приза "Златна обувка" за водещ голмайстор на всички първенства в Европа вчера Чудото от Росарио напълно заслужено грабна и първата по рода си индивидуална награда, съчетаваща признанията „Футболист на годината на ФИФА” и „Златната топка на Франс Футбол”.

Победителят стана ясен на официална церемония в Цюрих, макар часове преди награждаването медиите в Испания да обявиха подгласника на аржентинеца – Шави Ернандес за носител на отличието.
Със сигурност всеки за себе си има свой фаворит, но гласуването на старши треньори, капитани на национални отбори и журналисти от целия свят определи именно аржентинският магьосник да бъде кавалер на „Златната топка на ФИФА”. За подгласници на победителя бяха избрани неговите съотборници в Барса Андрес Иниеста и Шави Ернандес.

Така Меси стана седмият футболист на Барселона, който печели авторитетния трофей, а каталунският клуб вече е едноличен лидер сред останалите европейски грандове по този показател.

Щастливият носител на "Златната топка" прояви пословичната си скромност и след церемонията.

"Да ви кажа честно, не очаквах да спечеля. Това е един много специален ден. Искам да го споделя с всички приятели, както и с моите съотборници, без които нямаше да съм тук сега. Благодаря на цяла Аржентина, благодаря на аржентинските запалянковци", заяви Меси.

actualno.com