Страници

1.03.2011 г.

Най-голямата търсачка Google тази сутрин се окичи с мартеница

Гласувайте за нас в bgtop.net

На главната страница на интернет търсачката е закичена българска мартеница; целият свят я вижда.

Най-голямата търсачка Google тази сутрин се окичи с мартеница и изписва традиционния си логотип на начална страница с усукана бяла и червена връв с пискюл накрая, което всъщност е традиционна българска мартеница.

Търсачка номер едно често поставя различно лого, защото има със списък с важни дати и празници. Те са глобални - главната страница на Google по цял свят и локални. Мартеницата е поставена така, че ще я видят из цял свят.




Мисията на Google е „да организира световната информация и да я направи универсално достъпна и полезна за всеки“. Компанията е създадена от американците Лари Пейдж и Сергей Брин (американец от руски произход), докато те са студенти в Станфордския университет и се опитват да измислят ефикасен алгоритъм (машина) за търсене на уеб страници по ключова дума. Фирмата е регистрирана като частна компания на 4 септември 1998 г. Оттогава продължава да се разраства непрекъснато чрез разработване на нови продукти, придобиване и партньорство с други компании. Основните си приходи Google получава от главната услуга, която предлага - Google Търсене – генериране на резултатите от търсене на текст в световната мрежа (търсачка). Сегашен главен изпълнителен директор е Ерик Шмид.

frognews.bg

Няма коментари: