Страници

28.12.2010 г.

Елтън Джон стана родител


Елтън Джон
Лондон. Британският поп певец Елтън Джон и неговият партньор Дейвид Фърниш станаха родители на дете, родено на Коледа от сурогатна майка, предава АФП. Момченцето на име Закари Джаксън Левън Фърниш-Джон е първото дете на 62-годишния Джон и на 48-годишния канадски режисьор Фърниш. 
“Завладени сме от щастие и радост, свързани с този специален момент.”, заяви представител на двойката. 
Джон и Фърниш сключиха брак след 12-годишно съвместно съжителство. 
Певецът направи опит да осинови 12-месечно момче по време на посещението си в сиропиталище в Украйна миналата година, но опитът му беше неуспешен, понеже украинското законодателство не позволява на двойки с еднакъв пол да бъдат осиновители. Певецът признава, че въпреки че Фърниш винаги е искал да осиновят дете, той е смятал, че това е несъвместимо с начина му на живот, но е променил мнението си, след като украинското дете „е откраднало сърцето му”. Двойката живее във Великобритания, където през последното десетилетие сурогатното майчинство набира популярност като перспектива за хомосексуални партньори да станат родители.
Латиноамериканският певец Рики Мартин също използва сурогатна майка, за да се сдобие с близнаци, преди да обяви, че има хомосексуална ориентация. 






Няма коментари: